JOL Koedijk

In 2006 werd door Theo Keuter het idee geopperd om JOL Koedijk een nieuw leven in te blazen. Na wat brainstormsessies en verschillende vergaderingen gingen Jerry en Frank aan de slag. Na drie jaar afwezigheid, was JOL Koedijk weer een feit. Na een geslaagd jaar, kwam Iris de Boer Jerry en Frank ondersteunen bij de organisatie. In 2011 heeft Iris de Boer afscheid genomen, om zich volledig te richten op haar eigen project: de Gouden JOL. Ook Jerry heeft reeds afscheid genomen, vanwege het feit dat hij het niet meer kon combineren met zijn gewone werk.

Als vervanging van deze twee toppers, was Lianne Smit projectleider geworden, maar Lianne Smit gaat zich meer richten op een ander vrijwilligersproject, daarom hebben wij in 2013 afscheid genomen van haar als projectleider.

JOL Koedijk wordt vanaf 2015 geleid door Frank Smit en Thijs Visser. Ondertussen wordt JOL Koedijk al een aantal jaar omringd met een vaste groep enthousiaste vrijwilligers, waar elk jaar nieuwe vrijwilligers bijkomen.

Elke jaar zorgen deze vrijwilligers voor een onbezorgde week voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Per dag betalen de kinderen €0,50 om van 09.30-12.00 uur & 13.30- 15.30 uur te bouwen / timmeren en spelletjes te spelen, onder begeleiding van de vele vrijwilligers.

Ben je nieuwsgierig naar het volledige programma van JOL Koedijk 2018? Kijk op het programma!

 

Hoe ziet een JOL week eruit?

JOL Koedijk begint elke ochtend met het inschrijven van alle kinderen. Op maandag worden zij in drie groepen verdeeld, en mogen zij in groepjes tot en met 10 kinderen een hut gaan bouwen. Maandag tot en met vrijdag wordt er gebouwd, en worden er tussendoor spelletjes gedaan.

Elk jaar worden er spelletjes georganiseerd en andere acties en activiteiten bedacht die een link hebben met het thema van dat jaar. Elke groep kan met deze spelletjes en acties punten verdienen. Welke groep de meeste punten heeft aan het einde van de week krijgen een verrassing.

Op vrijdagavond wordt er elk jaar de bonte avond georganiseerd. Deze avond kent een playbackshow, rad van avontuur en het uitreiken van prijzen. De avond eindigt met, het ondertussen bekende, enorme kampvuur. Sinds dit jaar hebben wij ook op dinsdagavond iets georganiseerd: de kinderdisco! Muziek en veel plezier!